![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||
![]() |
|
Oferta na wykonanie analiz cukru białego
1. Ocena jakości cukru białego według wymagań zawartych w Rozporządzeniu Rady (WE) nr 318/2006 2. Ocena jakości cukru białego według wymagań Farmakopei Polskiej VI i European Pharmacopoea 5.5 3. Analiza cukru białego na zawartość: a. pierwiastków szkodliwych (As, Hg, Cd, Pb, Zn, Cu) b. Metali wpływających na jakość (K, Na, Ca, Mg, Fe) c. Dwutlenku siarki d. saponin metodą HPLC e. substancji nierozpuszczalnych w wodzie f. zanieczyszczeń ferromagnetycznych g. test na zdolność kłaczkowania (ang. floc) wg Pepsi-Cola i ICUMSA 4. Ocena składu granulometrycznego cukru wg ICUMSA 5. Oznaczenie mętności i zabarwienia roztworu cukru wg Pepsi-Cola i ICUMSA 6. Ocena czasu filtracji roztworu cukru wg Coca-Cola
Laboratorium wykonuje również inne specjalistyczne analizy w zakresie analityki cukrowniczej i gałęzi pokrewnych zgodnie zapotrzebowaniem.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||||
Instytut Chemicznej | ![]() ![]() |